Domů Těhotenství Těhotenství týden po týdnu Porod Šestinedělí Péče o dítě

Princezna Kate porodila dítě - má syna!

Vydáno: 22. července 2013 v kategorii , napsala Adéla Jánská.

matka s dítětem

V jednom z našich minulých článcích jsme psali, že Kate by chtěla porodit v hypnóze. Sice se tak nestalo, ale konečně má tento pár potomka. Celý svět po celou dobu těhotenství Kate spekuloval, co se jim narodí. A teď již víme, co se jí narodilo. Původní termín byl 13.7.2013, ale až 22.7.2013 ráno byla Kate přijata do porodnice.



V 16:24 místního času (17:24 našeho času) porodila Kate syna, který váží 3,8 kg.
Princ William byl u porodu a jméno zatím není známé.

Po dvou dnech bylo oznámeno i jméno prince a to je: George Alexander Louis z Cambridge.

Kate rodila 11 hodin bez léků proti bolesti, porodila tak úplně přirozeně bez jakýkoliv zásahů.

Kate, roz. Middleton je nyní manželka prince Williama a po svatbě je oslovována jako Vévodkyně z Cambridge. Svatbu tento pár měl již 29. dubna 2011 a od té doby se pořád spekulovalo, jestli Kate není těhotná. Na dalšího následníka trůnu se totiž v Británii každý těší. Jejich potomek po princi Charlesovi a Williamovi bude třetí v pořadí.

Těhotenství Kate se potvrdilo v prosinci minulého roku, když byla Vévodkyně díky těhotenským nevolnostem hospitalizováno v nemocnici. Dále by také těhotenství nešlo utajit kvůli rostoucímu bříšku. Mladý pár se s tím nepáral a tu šťastnou událost oznámili i veřejnosti.

Jak proběhne porod?

Kate porodí ve stejné nemocnici, kde porodila před lety princezna Diana Williama a Harryho. Jedná se o nemocnici v Londýně St. Mary.
U porodu bude přítomen i otec dítěte princ William, pokud tuto událost stihne. Kate bude rodit přirozeným způsobem a v případě komplikací by se muselo přejít na císařský řez. V médiích proběhla i zpráva, že Kate bude rodit v hypnóze, ale vzápětí tato informace byla královským dvorem popřena.

Holka nebo kluk?

Dlouho se spekulovalo, jaké pohlaví královský pár čeká. Jednou Kate se málem prořekla, že dárek od fanynku předá d. Což mohlo znamenat, že se Catherine narodí dcera, ale pár tuto skutečnost popřel a řekl, že si nenechali sdělit pohlaví dítěte. Prý. Královna Alžběta II. pro jistotu nechala změnit zákon, aby mohla vládnout i případná žena. Že by se přece jen jednalo o nepravdivou informaci, že si nenechali sdělit pohlaví a moc dobře vědí, že se jim narodí holčička? To již brzy uvidíme.

V Británii si lidé rádi vsadí a jedná se o cokoliv. Zrovna u Kate se sázejí, že dítě se narodí 17. července a že se narodí holka. U jmen vyhrávají jména jako Alexandra, Diana či Alžběta u dívky a u chlapce by to mohl být Jiří. Vypadá to, že většina sázejících prohrála.

George už má sestru, která se narodila 2. května. Více informací najdete zde.

Foto je ilustrační.