Domů Těhotenství Těhotenství týden po týdnu Porod Šestinedělí Péče o dítě

Kate Middleton už porodila! Je to holčička!

Vydáno: 2. května 2015 v kategorii , napsala Adéla Jánská.

porod kate middleton

Nejsledovanějším porodem letošního roku je určitě druhý porod Kate, vévodkyně z Cambridge, která je známá spíše pod svým dívčím jménem Kate Middleton. Ke konci dubna měla porodit své druhé dítě, se kterým si dávala celkem načas. Novináři z celého světa sledovali, kdy se tak stane. Nakonec porodila dceru 2. května 2015.



Již před samotným porodem bylo známo podle různých náznaků, že Kate čeká holčičku. Ta ale na svět vůbec nespěchala, jak to bývá často u holčiček zvykem. Malý George, který se narodil 22.7.2013, má konečně sestřičku.

Kate byla přijata do londýnské nemocnice St. Mary 2. května 2015 v 7:00 našeho času a téhož dne v 9:34 porodila své druhé dítě.
Váží 3,71 kg a ona i matka jsou v pořádku. Královský pár po dvou dnech prozradil, jak se princezna jmenuje a to Charlotte Elizabeth Diana.

O tom, že se Kate Middleton narodilo dítě, informoval královský dvůr na sociálních sítích a také dokumentem, který byl vyvěšen na stojanu v Buckinghamském paláci. Samozřejmě dál do světa šířili tuto informaci i novináři, kteří se před branami nemocnice utábořili několik dní dopředu.

Princ William si vzal dostatečně dlouhou dobu dopředu volno, aby mohl být u porodu. Minulý porod nestihl, protože byl v terénu.

Dcera je velmi pěkným dárkem k výročí svatby Kate a Williama, protože před pár dny slavili čtyři roky od svatby.

Jméno pro princeznu

Ani výběr jména nebyl nejjednodušší a provázel ho po celou dobu mediální zájem. Slavný pár měl svou dceru pojmenovat jmény, mezi která patří Diana, Alice, Elizabeth, Margaret, Charlotte, Victoria, Mary atd. Diana byla hned zamítnuta, protože si to nepřál princ Charles s Camilou. Nejvíce se sázelo na jména Alice, Charlotte a Elizabeth.

Zprávy v bulváru

Před samotným porodem média prolétly zprávy, ve kterých se psalo či říkalo, že Kate budou vyvolávat porod, aby porodila 25.4 kvůli šlechtickým povinnostem. To se naštěstí nestalo a porodila později. Mezi další zprávy patřilo, že v nemocnici St. Mary's se objevily bakterie, musela být část uzavřena a Kate bude muset rodit jinde nebo že má termín porodu již 15. dubna. Také se opět spekulovalo o pohlaví dítěte, protože si ho prý opět nenechali sdělit, ale byli přistiženi při nákupu růžového oblečení. Další zprávou bylo, že čeká dvojčata. Některé zprávy byly pravdivé, některé liché, jak se později ukázalo.

Kate chce mít velkou rodinu

Se dvěma dětmi vévodkyně Kate v žádném případě nekončí, jak se nechala slyšet. Přála by si mít velkou rodinu a obsadit každou ložnici v jejich sídle Anmer Hall jedním dítkem. Ve výsledku by tedy měli mít dohromady 5 dětí, v plánu mají dva kluky a tři holky. Otázkou ale je, jak to Kate chce stihnout. Momentálně je Kate 33 let, její přání bude celkem těžké (ale ne nemožné) zrealizovat. Do 35 let by chtěla mít už 3 děti.

Více informací brzy doplníme.