Domů Těhotenství Těhotenství týden po týdnu Porod Šestinedělí Péče o dítě

Porod - video celého porodu zdarma

Vydáno: 30. dubna 2013 v kategorii Porod, napsala Adéla Jánská.

porod v porodnici

Podívejte se, jak vypadá průběh celého porodu. Video vám ukáže porod, který probíhá přirozený způsobem. Výhodou je, že videa jsou zdarma, takže se můžete na to mrknout. Zbytečně se ale nebojte, protože každý porod je individuální. Proto i ten váš bude jedinečný.



Mnoho nastávajících maminek se velmi obává porodu, obzvláště pokud se jedná o jejich první porod. Jedná se totiž o něco neznámého a často velmi obávaného. Porod je však naprosto přirozenou věcí, bez které bychom už ani neexistovali. Dalšího porodu se maminky obvykle tolik nebojí, protože už vědí, že na tom není nic složitého. Podívejte se, jak probíhá porod na videu.

Porod může probíhat v porodnici, doma a na dalších neobvyklých místech. Místo obvyklé a ne příliš vhodné polohy vleže můžete zkusit mnohem lepší způsoby, jako je porod do vody, poloha v podřepu, ve stoje, na kolenou, vsedě, na čtyřech nebo v porodním křesle. Záleží je na vás a na domluvě s asistentkou nebo lékařem. V případě komplikací nebo po domluvě kvůli nemocem nebo jiných důvodů se rodí císařským řezem.

Teď se již podívejte na zajímavé video.

Jak sama vidíte, tak každý porod nemusí bolet a už vůbec se ho nemusíte bát. Právě naopak, pokud necháte porod samovolně plynout (bude se tedy jednat o přirozený fyziologický porod bez stresu, vyvolávací injekce, anestetik, píchnutí vody či nastřižení hráze), nebudete tak bolet, jako je to v opačném případě.

Porod na videu by měla shlédnout žena před porodem, ať ví, co ji čeká. Pokud chce být přítomen při porodu i muž jako doprovod, tak i on by se měl podívat, ať mu pak při porodu není nevolno nebo ať si to může dopředu rozmyslet. Vždy je lepší, když je člověk dopředu dostatečně připraven.

Jak již bylo řečeno, neobávejte se porodu. Pokud se ho ale opravdu obáváte, tak s anestetiky nebudete vůbec cítit bolest.