Domů Těhotenství Těhotenství týden po týdnu Porod Šestinedělí Péče o dítě

Dušené hovězí s mrkví, recept na příkrm s masem

Vydáno: 18. září 2012 v kategorii Péče o dítě, napsala Adéla Jánská.

Dušené hovězí s mrkví

Připravte dušené hovězí s mrkví pro dítě, které má ukončených 12 měsíců. Je možné pokrm připravit i od ukončeného 9. měsíce. Obecně se ale doporučuje maso až po prvním roce života.



Suroviny:
100 g libového hovězího masa (nejlépe svíčkové)
1 cibule
100 g brambor
100 g mrkve
150 ml vody
sušené bylinky

Postup:
Všechny suroviny nakrájíme na kostičky.
Pak vložíme do papiňáku a vaříme na 20 - 25 minut.

Druhou možností je pečení všech surovin v pekáčku v troubě při teplotě 180°C do změknutí.