Domů Těhotenství Těhotenství týden po týdnu Porod Šestinedělí Péče o dítě

Těhotenské oblečení - víte, co vybrat

Vydáno: 18. května 2012 v kategorii Těhotenství, napsala Nikola Novotná.

těhotenské oblečení

Jste těhotná? Nezapomeňte si nakoupit dostatek těhotenského oblečení. V dnešní době se jedná o módní kousky, které jsou velmi vkusné. Nemusíte se stydět jít ven, protože dnešní oblečení pro těhotné je opravdu trendy. Podívejte se v obchodech nebo na internetu na současnou těhotenskou módu.



Doba, kdy se těhotné ženy styděly ukazovat své rostoucí bříško a snažily se jej skrývat pod na tělo nesedícím oblečením, je už dávno pryč. Dnes již můžeme najít spousty butiků nebo internetových obchodů zaměřujících se pouze na těhotenskou módu, v nichž si každá žena vybere určitě nejeden vhodný kus oblečení.

Kdy začít nosit těhotenské oblečení

Nelze přesně doporučit, ve kterém týdnu či měsíci by si nastávající maminky měly začít pořizovat těhotenské oblečení, protože tělo každé ženy na hormony a změny v těhotenství reaguje úplně jinak. Zcela běžným jevem je to, že některé ženy přibírají od prvních týdnů skoro do všech partií svého těla a naopak na jiných do čtvrtého měsíce nemusí jít vůbec poznat, že za nedlouho budou maminkami.

Co by v šatníku těhotné ženy nemělo chybět

V šatníku každé ženy by od počátku těhotenství rozhodně neměly chybět alespoň jedny džíny nebo legíny s elastickým úpletovým pásem, který je schopný přizpůsobit se každé velikosti bříška v průběhu těhotenství. Trička nebo halenky, které budete nosit, by měly končit až pod bříškem. Veškeré oblečení v šatníku těhotné ženy by mělo být vyrobeno z materiálu, který je prodyšný, elastický a na dotek příjemný, protože ženy v těhotenství bývají ještě více citlivé než obvykle.

Nejdůležitějším prvkem celého nového šatníku je zcela určitě spodní prádlo. Jelikož se prsa v období těhotenství mění každé ženě, je velmi důležité vybrat si tu správnou podprsenku, která bude pohodlná, dobře se přizpůsobí změně velikosti či tvaru poprsí a pomůže zmenšit již tak velký nápor na záda, který je podmíněn hlavně rostoucím bříškem. Nejvhodnějšími podprsenkami pro nastávající maminky jsou podprsenky bez kostic. Za zmínku určitě také stojí pořízení těhotenských kalhotek, které jsou zakončeny pouze tenoučkou gumou a ve většině případů bývají vyráběny beze švů, aby byly co nejpohodlnější a nejpříjemnější na dotek.