Domů Těhotenství Těhotenství týden po týdnu Porod Šestinedělí Péče o dítě

Manduca - ergonomické nosítko pro batolata a děti

Vydáno: 2. března 2015 v kategorii Péče o dítě, napsala Adéla Jánská.

dítě s matkou

Být s dítětem co nejblíže je přáním snad každé matky. V tom vám může pomoct nejen šátek na nošení dětí, ale i ergonomické nosítko Manduca, díky kterému dítě můžete nosit na břiše, zádech nebo boku. Dítě je tak blízko matky, prospívá to jeho vývoji a pro matku je to nošení velmi pohodlné.



Nosítko Manduca je ergonomické nosítko, které je určené již pro děti od tří měsíců až do pěti let. Správný tvar respektuje požadavky na nošení dítěte, aby se mu něco nestalo a aby mu to také prospívalo. Návod na nošení je jednoduchý a není nutné se bát, že by se dítěti něco stalo.

Co je Manduca?

Manduca je měkké ergonomické nosítko, které je určeno pro batolata a děti do pěti let (od 3 do 20 kg). Toto nosítko je určené pro zdravé nošení dětí, vyvíjí se v nich správná pozice dolních končetin, má pozitivní vliv na kyčelní klouby a hlavně je dítě blízko své matky. V nosítku je vložka, díky které jsou správně posazeny končetiny a pomáhá i při držení páteře.

Toto speciální nosítko navrhli v Německu lékaři s různými specialisty a to tak, aby se respektovaly všechny požadavky dítěte. Manduca je vyprodukována pouze z přírodních materiálů (ze směsi bavlny a konopí). Kromě zmenšovací vložky s měkkým polstrování působící proti otlakům se v nosítku nachází i zádová podpěrka, zip, kapuce, kapsičky, patentky a ramenní popruh, který je nastavitelný.

Při výrobě byly použity šetrné materiály, barvy a všechny materiály by měly být dostatečně kvalitní. Toto pohodlné nosítko je bezpečné a splňuje všechny normy a požadavky na bezpečnost.
Nosítko váží 600 gramů a dát se prát i v pračce při teplotě 30°C s šetrným přípravkem bez sušení a bělení.

Typy nosítek

Prodává se několik kolekcí a typů Manduc. Nejznámější je Manduca New Style, která je často velmi dobře hodnocená. Mezi další řady se řadí Black Line, PureCotton, Sling, Fumbee, Zipin, Kapsička nebo Size-It. Každá maminka si zajisté vybere, které nosítko je pro ni a dítě ideální. Výhodou je, že některá nosítka jsou vyrobena v České republice, ale to nejznámější New Style v Číně.

Kolik Manduca stojí?

Nosítka Manduca pořídíte od 2 800 Kč, cena záleží na typu, edici a obchodu. Dávejte si ale pozor, abyste si koupila originální výrobek. Tak jako všude, tak i těchto produktů se prodávají padělky, které by nemusely být až tak kvalitní a bezpečné. Pokud nechcete koupit nová nosítka Manduca, podívejte se na bazar nebo různé inzerce, i tam mohou maminky prodávat tato nosítka levně, protože je již nepotřebují.

Maminky mají většinou s Manducou velmi pozitivní zkušenosti, o čemž se můžete přesvědčit v diskuzi.